20.6.2017

Keramiikkaluokassa // In the ceramics class

Asia mistä tällä hetkellä todella nautin, tapahtuu tuolla keramiikkaluokassa. Olen aina nauttinut uuden oppimisesta ja käsillä luomisesta. Savi on minulle lähes kokonaan uusi ja vieras asia, puhumattakaan esineiden luominen savesta. Jokainen on päässyt koulussa joskus tekemään savesta kökköjä, mikä oli ihanaa sekin. Nyt pääsen oppimaan, miten savesta valetaan käyttöön oikeita esineitä, asioita ja taidetta. Ihan huippua!!!

Keramiikkaluokkassa vallitsee rauhallinen ja ystävällinen ilmapiiri, jossa on helppo olla, vaikken oikein vielä osaakkaan hommia. Ja miten kärsivällisiä ihmisiä tuolla työskentelee, varmaan lähes jokainen luokassa on saanut osakseen minun kyselyistä: mitä teet, mitä tuo on, mitä sitten tehdään, miksi noin, voitko auttaa jne. 

Tällä hetkellä valmistan valaisinsarjaa, jota jatkan syksyllä. Yksikään uunista tullut valamani kappale ei vielä ole ollut oikein hyvä, tai millään tavalla onnistunut, mutta sitä kohti. Syksyllä saamme luoda jotakin aivan uutta. Vannoin, etten koskaan ainakaan mitään tee/kahvipannua tee, mutta nyt olen vahvasti kallistumassa siihen suuntaan kuitenkin. Hassua miten mieli voi muuttua, kun on päässyt katselemaan muiden ihan super lahjakkaiden työskentelyä ja töitä. Mieli haluaa tehdä jotain perinteistä, mutta modernia.

Kuvissa on luokkatovereitani valmitusprosessissa, mm. Sumusta kumppanini ja ystäväni LIISA. Kuvissa on myös valmistusvaiheita ja työkaluja, sekä muotoilun osastolta Niko, tai hänen kädet dreijalla. Tämmöisiä kuulumisia koulusta tällä kertaa. 


---------------------------------------------

The pictures are from my school, from Aalto university Arts and Design College. This is our ceramics class. I am a beginner in this, but already in love!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos <3