21.12.2016

Turkinpippuritoffee // salty liquorice toffee
Tein lasteni opettajille ja hoitajille tänä vuonna lahjaksi turkinpippuritoffeeta. Tuli niin hyvää, että pakko jakaa resepti myös tänne. Toffeen tekeminen on tosi helppoa, mutta kärsivällisyyttä se vaatii. Itse helposti lähden kaatamaan toffeeseosta liian aikaisin pellille, ja tulos on pelkkää nestemäistä puoli kovettunutta massaa. Eli mielummin hiukan yli, kuin ali keittäen niin ei voi epäonnistua!

TURKINPIPPURI TOFFEE:
4 dl kermaa
50 g voita
1 dl tummaa siirappia
3 dl sokeria
Pussi turkinpippurirouhetta (saa valmiina)

Kattilaan kuumalle hellalle kerma, voi, siirappi ja sokeri. Seosta sekoitetaan niin kauan, kun sekoittaessa pohja näkyy hetken. Voi testata myös toffeeta kylmään vesilasiin tiputtamalla tipan. Jos tippa jähmettyy heti, on seos valmis. Sitten lisätään seokseen vähän turkinpippurirouhetta joka sulaa siihen nopeasti. Sitten seos kaadetaan pellille leivinpaperin päälle, kaavitaan tasaiseksi ja pinalle lisätään loput turkinpippurirouheesta!

Suosittelen!

------------------------------------------------

SALTY LIQUORICE TOFFEE:
4 dl cream
50 g butter
1 dl syrup
3 dl sucar
One bag of this Finnish "turkinpippuri" (salty liquorice) groats.

Boil cream, butter syrup and sugar together in a pan until the mixture is thick. Then add some of the liquorice groats to the pan and mix. After that pour the mixture into baking tray and spread the rest of the groats on it. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos <3