8.11.2016

Kurkistus kirjahyllyyn // Bookshelf


Kaamos saapui Helsinkiinkin, ja kuvat ovat taas tähän aikaan vuodesta tummia ja utuisia, mutta hällä väliä, tässä on meidän kirjahylly. Kirjahylly pimeässä nurkassa, vessa vieressä. Vallilassa meillä oli parhaimmillaan kolme kirjahyllyä. Kirjoja ehti kertyä kymmenen vuoden kirjakauppa uran aikana. Mutta viimeisen parin vuoden aikana olen kantanut kirjaa antikvariaatteihin ja tehnyt luopumista. Moneen kirjaan minulla on erityinen suhde ja rakastan niitä esineinä, etten koskaan pystyisi kaikista luopumaan. 

Tähän asuntoon hommattiin kirjahyllyksi Elfan varastohylly, se oli pituudeltaan juuri sopiva tuohon vessanoven viereen seinälle. Pidän myös siitä, että hyllylevyt ovat kuin ilmassa ja hyllyjen alle on jäänyt tilaa laatikoille ja minun levyille. Tosin suunnitteilla on tehdä siihen pitkä vaneri jossa on pyörät alla ja kerätä levy täyteen taide, muotoilu ja arkkitehtuuri aiheisia kirjoja. Tämä into näihin kirjoihin on ihan puhtaasti koulun syytä. Mutta tietysti alan kirjallisuus on jäätävän kallista, joten kovin nopealla tahdilla niitä ei taida meille kotiutua. 

Kirjahyllyn edessä oleva valaisin on kirpputorin vanhasta valaisimesta tuunattu ja ollut menossa vaihtoon jo pitkään. Mutta näitä kuvia ottaessa tajusin, että sehän on oikeastaan aika oiva tuohon kohtaan, kun sen läpi näkee kirjat. Katsotaan lähteekö se vaihtoon vai saako jäädä.

Ihanaa loppu viikkoa, täällä on joulu jo ihan tosissaan mielessä kuten jouluvaloista voi huomata. Ja tarkkasilmäinen saatoi kirjahyllystä bongata mun tekemän pahvisen Iggy Pop-marionettinuken. Se oli osana mun erästä taideprojektia koulussa. 

------------------------------------------

This is our bookshelf. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos <3