24.6.2016

Seitsemän kukkaa tyynyn alle // Midsummer magic

Tai oikeestaan kahdeksan kukkaa, mutta se ei kuulema haittaa. Iida-Elviira tietää jo kenen kanssa menee naimisiin, ei siis huolta jos taika ei ihan menen nappiin. Itse laitoin pienenä seitsemän kukkaa juhannuksena tyynyn alle. Näin painajaisunen, saman jonka siihen aikaan näin usein. Isot ihmisgorilla yrittivät valloittaa minun mummolan ja tehdä meille pahaa. Mutta, kun aamulla kysyttiin että näitkö ketään unessa vastasin nähneeni erään Veli-Matin. Kauhuissani mietin menenkö naimisiin siis ihmisgorillan kanssa. No on mieheni melko pitkä...

Tänään olen antanut ajatuksen mummolleni ja pysähdyin miettimään lapsuuteni juhannuksia. Ajauduin haikeuteen. Katselin omia lapsiania leikkimässä meidän pihalla. Mietin, että mistä he jäävät paitsi, ei isoa sukua ympärillä eikä mummolan juhannusta ja rantasaunaa. Ei kuikan laulua yöttömässä yössä. Toisaalta he eivät moisesta tiedä, tämä on heidän lapsuus ja voin tarjota heille erilaisia muistoja mukaan aikuisuuteen. En voi tarjota heille minun muistoja ja elettyä elämää, lapsuutta. Mutta se ei tarkoita, ettenkö voisi olla haikea juhannus illassa. Ja meidän pihalla laulaa rastas, on kai sekin jo jotain.

--------------------------

It's Midsummer night, and there is magic in the air. You can pick seven flowers of different kinds and put them under your pillow. If you do this properly it is said that you will dream of your future husband or wife in. My daughter put eight flowers, lets see what she dreams. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos <3