14.6.2016

Raparperimehua // Rhubarb juiceOma maa mansikka, muu maa mustikka... Meillä omasta maasta kasvaa kyllä ihan saakelisti myös raparperia ja täysin yllärinä. Kun syksyllä raivasin tämän meidän pihan tasaiseksi, luulin että olin tosi hyvin kääntänyt vanhan maanpinnan ennen uutta multaa. Mutta kylläpä sieltä vaan puskee jäätävä maarä rikkaruohoa ja sitten sinne ilmestyi outoja punaisia nyrkinkokoisia aivon näköisiä palluroita. Aluksi olin jo tuhoamassa moiset iljetykset, kuten muutkin rikkaruohot, mutta jostain aivoni sopukoista löytyi muisto mummon raparperipenkistä ja tajusin että niitähän nämä alienit ovatkin.

Nyt täytyy etsiä hyviä raparperireseptejä esille ja jakaa tätä hyvin uusiutuvaa kasvia kaikille ystäville. Ensimmäisestä raparperi erästä meille valmistui mehua. Hyvin miedon makuista ja aivan ihanan väristä mehua on kohta mennyt jo kaksi isoa pulloa.

RAPARPERIMEHU:

noin kilo raparperiä
mansikoita sopivasti
3 l vettä
kanelitangon palanen
vaniljatanko
3 dl sokeria
noin yhden sitruunan mehu

Pilko raparperit ja keitä niitä vedessä kanelitangon ja vaniljatangon kanssa noin 10- 15 minuttia. Siivilöi mehu toiseen kattilaan ja lisää sokeri ja sitruunamehu. Keitä kunnes sokeri on sulanut hyvin. Tarjoile kylmänä sellaisenaan tai hiukan lantrattuna esim. kivennäismehulla.

Ps: löysin kirpputorilta tuommoisia ihania suomalaisia ( nuutajärven lasia taitaa olla) pikku laseja. Miehelle drinkilaseiksi ne ajattelin, mutta aika kivasti sopivat pienen lapsen käsiinkiin mehulasina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos <3