6.4.2016

Suunnittelin ja valmistin pikkuruisen pöydän // One of my Design, Kuusio
Koulussa piti, tai sain valmistaa pienen pöydän, tea table tai vastaava. Meille annettiin tarkat mitat joita emme saaneet ylittää, mutta annettujen mittojen ali sain mennä. Tehtävä oli minulle aluksi tuskaista, sillä tehtävän tarkoituksena oli tutkia liitoksia. Minulla oli vaikka ja mitä monimutkaisia suunnitelmia liitoksineen tai täysin toteutuskelvottomia suunnitelmia liuta. Lopulta päädyin tähän kuusioon, mikä sattumalta olikin huippu hyvä rakenne ja mielestäni pöydästä tuli myös kaunis. Kuusio muoto on seurannut minua jo tovin. Kait siitä muodosta on valmistettava kaikki mahdollinen, niin siihen ei ehkä sitten enää tarvitse palata. 

Teimme pöydät raakalankusta asti ihan itse. Aivan ihanaa on nähdä ja tehdä työ alusta saakka omin käsin. Nähdä miten puu muuttaa muotoaan sitä käsitellessä. Hivellä höylättyä pintaa ja tutkia syiden suuntia. 

Minun suunnitelmani oli jäljitellä paperitaitoksia niin hyvin kuin mahdollista. Hioin valmistamani levyt niin ohuiksi kuin vain suinkin pystyin ja uskalsin, että rakenne edelleen olisi kestävä. Pieniä mokia sattui, mutta loppu tulokseen olen hyvin tyytyväinen. 

--------------------------------

This is my design Kuusio, it's small tea table and I made it from birch.


8 kommenttia:

Kiitos <3