28.2.2016

Retki Suokkiin // Trip to small island called Suomenlinna

Iidan ystävällä oli Suomenlinnassa syntymäpäiväjuhlat ja lähdimme sinne koko perheen voimin. Iida tiputettiin aivan mahtavaan vanhaan "kerrostaloon" juhliin ja minä, Jari ja Olavi lähdimme tutkimaan Suokkia. 

Ei ihan heti tulisi mieleen lähteä Suomenlinnaan talvella. Kesällä se on aivan ihana, mutta turisteja on myös mahdottoman paljon. Nyt Turisteja oli vain kourallinen ja saari ihanan autio ja rauhallinen, kelikin oli aivan mahtava. Ihan tuosta vaan kävelimme Olavin kanssa noin 10 km, ainakin askelmittarin mukaan. Tutkittiin raunioita, tykkejä, hypittiin kallioilla, heiteltiin kiviä mereen jne. Lopuksi käytiin lounaalla Cafe Chapmanissa. Eikä edes ehditty kaikkialle. Suomenlinna on siis ehdottomasti myös talviretkeily kohde lasten kanssa. 

Suomenlinna on Helsingin edustalla sijaitseva merilinnoitus. Suomenlinnaa ruvettiin rakentamaan 1700 luvulla. Merilinnoituksen rakentaminen saarille Suomen edustalle oli Ruotsin tuolloin mittavin rakennushanke. Ja se tunnettiin vuoteen 1918 nimellä Viapori. Linnoitus on toiminut mm. varuskuntana ja vuoteen 1948 maihin pääsi nousemaan vain virallisella maihinnousuluvalla. Vuonna 1972 saari siirtyi siviilihallintoon ja nykyisin saarta hoitaa pääsääntöisesti Suomenlinnan hoitokunta. Suomenlinnassa asuu siis nykyisin satoja siviilejä, siellä on paljon tapahtumia ja Suomenlinna on yksi Suomen suurin turistikohde. Ja tiesitkö, että vuonna 1991 Unesco otti Suomenlinnan maailmanperintöluotteloonsa. Kaikki Suokkiin heittelemään kiviä mereen!!

Ihanaa sunnuntaita!

2 kommenttia:

  1. Upeat kuvat. Täytyy häpeäkseni tunnustaa, että en ole kyllä tuolla käy kesälläkään, mutta tänä kesänä on pakko korjata tämä virhe :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ei mekään oltu Suokissa käyty lasten syntymän jälkeen, mutta nyt siellä asuu ystäviä niin ehkäpä sitä nyt tulee useammin visiteerattua saarella.

      Poista

Kiitos <3