12.2.2016

MESSUILLA OSA 1. // STOCKHOLM FURNITURE FAIR

 Pääsin eilen ensimmäistä kertaa Tukholman huonekalumessuille. No näinhän se on, ettei messuja oikein voi edes verrata meidän Habitareen, vaikka Habitarestakin tykkään kovasti. Tukholman messuille haluaa tuotteensa esille kaikki vähänkään alla olevat. Ja pohjoismainen design olikin erittäin hyvin edustettuna. Oli niin paljon kaikkea, etten jaksanut kunnolla edes kiertää  joka osastolla ja aikakin loppui kesken. Messujen kiinnostavin osasto oli Greenhouse, jossa alan koulut ja nuoret designerit olivat esillä. Greenhouse osastolta löytyi myös meidän Aalto yliopisto. 

Messuosastot olivat todella herkullisia, paljon minun silmääni miellyttäviä värejä ja materiaaleja. Pelkistetty mustavalkoisuus ja graafiset kuviot ovat väistyneet ja tilalle on tulossa pehmeitä lämpöisiä murrettuja sävyjä. Paljon oli käytetty ihania luonnon materiaaleja, puuta, nahkaa, pellavaa. Rottinkia ja punosta näkyi myös jonkin verran. Metallia oli eri muodoissa ja pintaansa metalli oli usein saannut värin murrettuista sävyistä. Vaaleanpunaisen ja ruskean liukuja sekä niiden eri sävyjä, persikkaa ja  harmaan sekä vihreän eri sävyt jäivät mieleeni. Joukossa oli myös shokkivärejä ja toki vähän mustaa ja valkoista, mutta selkeästi mustavalkoinen trendi on väistymässä. Esimerkiksi HAY:n osastolla ei ollut yhtä ainutta graaffista kuviota tai mustavalkoista tuotetta, jota heillä on totuttu viimeisen parin vuoden aikana näkemään. Ja muotokielessä oli tuulahdus menneitä aikoja ja yksinkertaisia toimivia elementtejä. Itse kuvasin paljon huonekalujen muotoja ja liitoksia, yksityiskohtia jossain tuolin jalassa. Hassua, näinkö sitä alkaa katsomaan koulun myötä esineitä eri tavalla. 

Kuvia tuli otettua niin paljon, että jotenkin on pakko jakaa niitä osiin ja tässä nyt eka satsi näitä kuvia.

Ps: Matkalla tapahtui paljon. Lähdin reissuun luokkani kanssa laivalla. Satamaan jäin yksi luokkatoveri vatsakipujen takia. Seuraava jäi matkapahoinvoinnin takia Maarianhaminaan tiputukseen. Kolmas jäi Tukholman satamaan oksentamaan ja minä palasin viime yönä lentokoneella kotiin laivamatkan sijaan. Paroni oli torstaina sairastunut ja miehelläni oli tärkeä koulupäivä tänään. Koska hoitajaa ei löytynyt, niin minä lensin pika pikaa kotiin. Joskus sitä toivoisi parempaa tukiverkostoa ympärilleen, silloin kun tämmöistä tapahtuu. Vähän harmittaa, kun olisin halunnut nauttia Tukholmasta vähän enemmän. Mutta näin tällä kertaa, uskon saavani mahdollisuuksia tulevaisuudessa lisää tutustua alan ihmisiin ja nähdä Tukholman ihania museoita. Alimmassa kuvassa niitä perille selvinneitä ihania luokkatovereitani ja kiitos Jennille avusta tämän lentohässäkän kanssa.

------------------------

Here are a few pictures from my trip to Stockholm's furniture fair happening. And there's more to come later.  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos <3