21.11.2015

Olohuoneessa juuri nyt // Our living room right nowTältä meidän uudessa olohuoneessa näyttää juuri nyt. Vielä löytyy laatikoita yhdeltä seinältä, jotka eivät näy kuvissa. Laatikot odottavat pientä kirjahyllyä, ja siihen tulee sitten mieheni 7' sinkut. Mutta olkkarin isoimmat tavarat ovat purettu ja paikoillaan. Taulut vielä antavat odotella itseään, eikä minulla ole niitä kiire laitaa seinälle, annetaan hautua hetki, kun en edes tiedä haluanko edellisen asunnon tauluja seinille. 

Meillä oli yläkerran huoneissa kahta eri parkettia, joten päädyimme maalaamaan lattiat valkoiseksi. Lattiat hiottiin ja maalattiin Tikkurilan Betolux Akvalla. Meillä kävi ihan maalari maalaamassa lattiat ja hän ei missään nimessä halunnut vetää lattiaa telalla. Ajatus oli, että jos lattiat maalataan pensselillä tulee pinnasta elävämpi ja vanhaa taloa kunnoittava. Ja olen kyllä tyytyväinen että näin tehtiin, se on ihana. Mutta täysin ongelmaton maalaus ei ollut. Laten huoneiden maali ei ollut ehtinyt kuivua tarpeeksi ennen muuttoa ja maaliin tuli "reikiä" muuttopäivnä, jotka olemme nyt paikkamaalanneet.

Tiesin, että haluan olohuoneeseen värillisen seinän, ja päädyin tuohon vihreään. Se olisi voinut olla ehkä enemmän siniseen taipuva, mutta olen kyllä tähänkin todella tyytyväinen.

Näin Pakilassa tänään, lunta odotellaan. Hyvää viikonloppua!

----------------------------------------

This is way our living room looks right now. Hurrah, almost all of the boxes are unpacked. Have a nice weekend!

16 kommenttia:

 1. Mieletön tuo vihreä seinä !

  VastaaPoista
 2. Vihreä sopii seinään täydellisesti! Ja vanha lipasto on upea. Maalasimme mökillä mäntylattiat harmaalla Betoluxilla, tuo valkoinen lattia heijastaa varmasti kauniisti valoa huoneisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli meidän vanhassa kodissa oli harmaalla maalatut lattiat, nekin oli ihanat. Valkoinen tekee tilan kyllä todella avaraksi.

   Poista
 3. Oi vitsi mä oon aika vähän kateellinen tosta lattiasta koska itselläkin kyseinen projekti haaveissa. Meillä kuitenkin nyt muuttui suunnitelmat ja kahden viikon päästä hiotaan ja valkolakataan tammiparketti. Tosi kauniin näköistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkolakkakin kuulostaa hyvälle. Siihen ehkä miekin olisin kääntynyt jos lattioiden materiaali olisi ollut samaa joka huoneessa.

   Poista
 4. Ihana lattia!
  Haluaisin maalata oman parketin valkoiseksi, mutta olen kuullut niin ristiriitaista tietoa mitä maalia kannattaisi käyttää. Itse mietin tuota Akvaa hajuttomuuden ja nopeasti kuivumisen takia.
  Olisi kiva kuulla jatkossa miten lattia kestää kulutusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pitää päivittää tietoa miten tämä toimii. Lasten huoneessa maali oli ongelmallinen. Siellä oli suht uusi parketti ja sen pinta hiottiin huonosti ja aluksi maaliin tuli reikiä. Mutta nyt sekin tuntuu kovettuneen. Aika kovettumiselle on varmasti avain asemassa onnistumiselle.

   Poista
 5. Näyttääpä siellä jo kivalta!

  Valkoisten maalattujen lattioiden kanssa asuvana ja hitusen laiskana siivoojana, jolla kuitenkin on lattiaa sotkevat kissat vessoineen ja polttopuut roskineen suosittelen kovasti sellaista teräväkuivainta, jolla saa täydellisesti vedettyä pölyt ja roskat harjaa paremmin, jos ei siis omista rikkaimuria (meille ei voi sellaista tulla, sillä silloin ei kukaan koskisi oikeaan imuriin enää koskaan). Sellaisia saa siivousvälineliikkeistä ja ilman sellaista en kyllä pärjäis.

  Tuo teidän kaide tuo mieleen lapsuuden kerrostalon, jossa joskus lapsena erehdyin maistamaan mustaa kumista kaiteenpäällystä, enkä koskaan unohda sitä karmeaa makua, joka siinä oli. Olin varmaan aika pieni silloin, mutta se on jäänyt mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo roskat näkyvät hyvin. Mutta niin ne näkyvät alakerran mustalla kaakelillakin. Mulla on sellainen varsi kuivaimelle, pitää hommata se pää/kangas siihen.

   Poista

Kiitos <3