2.8.2015

Mun mummon syli oli lämpöisin ja pehmein koko maailmassa // My granny was the kindest person who I ever met
Mummo nosti minut syliinsä ja keinutteli minua keinutuolissa. Painoin pääni hänen rintaansa vasten ja hän silitti minun poskeani, samalla hän hiljaa hyräili jotakin rauhoittavaa laulua. Käännyn katson mummoa silmiin ja sanon, että mummin syli on maailman pehmein ja lämpöisin syli koko maailmassa. Tätä mummi jaksaa muistella vielä vuosia, kunnes muisti pikku hiljaa hiipuu ja katoaa hänen mielessään jonnekkin kauas, aikaan ennen minua. Minua ei haittaa, ettei hän tunnista minua tai tytärtäni, sillä minä muistan hänet ja hänen lempeytensä ja rakkautensa koko ikäni. Hänen rakkautensa ja uskonsa minuun on pelastanut minut, ehkä eniten minulta itseltäni. Hän on opettanut minulle paljon. Hänen elämänsä ei ole aina ollut helppoa, ja on monessa joutunut nöyrtymään, silti hän oli tyytyväinen ja onnellinen kaikesta mitä hän sai. 

Minun elämäni yksi tärkeimmistä ihmisistä nukkui viime yönä pois. Minun rakas mummoni. Olen onnellinen, että hän sai lähteä nukkuessaan ja ilman kipuja. Olen tyytyväinen, että hän lähti nyt, kun hän tuntui olevan valmis lähetemään. Silti sisälläni on joku suuri möykky joka puristaa, itkettää. Itsekkäät ajatukset valtaavat mieleni. Vielä kerran olisin halunnut... Olisin halunnut silittää hänen hopeisia hiuksiaan, kertoa kuinka paljon häntä rakastan, kuinka merkittävä ihminen hän minulle oli jne. Olen harmissani, etten viimeksi kun nähtiin osannut hyvästellä sinua, olla vierelläsi pidempään vaikka ihan hiljaa vain. Miten osaa elää ilman ihmistä joka on aina ollut, vaikkakin viimeiset vuodet hän oli jossain kaukana, mutta silti hän oli. Minun tulee ikävä sinua, minulla on ollut sinua ikävä jo vuosia. Viimeisen kerran haluaisin käpertyä turvalliseen syliisi ja sinä voisit keinutella minut uneen.

Tyttäreni sanoi, että nyt mummista tuli enkeli, hän on kuulema hyvä ja kaunis enkeli.

--------------------------------------

My granny died last night. She was my hero. She was the kindest person who I have ever met: warm and full of love. I'm gonna miss her a lot, my dearest Granny. I love you.

10 kommenttia:

 1. Otan osaa suruusi. Niin kaunis kirjoitus. Hienoa että jaksoit käydä katsomassa häntä loppuun asti.

  VastaaPoista
 2. Voin niin jakaa ajatuksesi. Minunkin mummoni nukkui lauantaina pois. On niin kauhean kova ikävä, vaikka tiedän, että minunkin mummoni oli valmis lähtemään. Luopuminen on vaikeaa. Mummo oli niin rakas. Tähtitäivaalla tuikkii yksi kirkas tähti lisää. Otan osaa suruusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera. Mummot on ihania, harmittavasti heitä ei voi pitää mukana koko omaa elämää. Otan osaa sinun suruusi.

   Poista
 3. Otan osaa <3 Niin kaunis kirjoitus. Tulipa niin ikävä omaa mummua, joka nukkui pois reilu kolme vuotta sitten.

  VastaaPoista


 4. Otan osaa.

  Hirmu kauniisti kirjoit vaikeasta asiasta.

  VastaaPoista

Kiitos <3