9.7.2015

Yksinäisten vuorten taa kaiku laulun vie // Moominworld


Laaksosta metsään käy ystävysten tie...

Me vietettiin lasten kanssa sateinen keskiviikko Muumimaailmassa Naantalissa. Iida-Elviira oli hiukan kipeäkin, muttei se näyttännyt paljon tyttöä haittaavan. Voimat tosin häneltä loppui Muumimaailman jälkeen ja hän nukahti Naantalin rantaravintolassa syliini hetkeksi. 

Matka oli oikein mukava vaikkakin itse olisin enemmän sellainen matkustelija joka haluaisi tutkia kaupungin kaikki vanhat kadut, pihat, linnat, kirkot ja museot. Majoittua nuhjuiseen matkustajakotiin ja istua iltaa paikallisessa bubissa. Naantalissa kaikki tämäkin on varmasti mahdollista, mutta lapsista se ei ehkä olisi se kesäloman kohokohta. Lasten synnyttyä olen löytänyt itseni jos jonkin näköisestä teemapuistosta ja nauttinut täysillä lasten riemusta. Muumimaailma ei ollut poikkeus, lasten riemua ja vauhtia oli ilo seurata.

Meillä ei olla mitenkään erityisen kovia muumifaneja, Olavi ei voi sietää niitä piirettyjä ja sen perus muumibiisin kuullessaan hän laittaa kädet korvilleen. Kun taas ne vanhat Muuminukkeanimaatiot on katsottu moneen kertaan ja PMMP:een tunnusbiisi saa lapset laulamaan mukana. Uusin Muumielokuva on myös saanut meillä hyvän vastaanoton. Eli jonkin verran tuttuja muumihahmot ja tarinat ovat meidänkin lapsille. Ja muumimaailmaan kannattaa ehdottomasti mennä vaikka muumitriviaali ei olisikaan täysin hallussa. Meidän 4 ja 7 vuotiaat lapset tykkäsivät molemmat paikasta kovasti. 

Muumimaailma on,

Olavin mielestä:

- Sijaitsee Tampereella
- Muumilaivan liukumäki on paras
- Hahmot pelottaa, etenkin Viljonkka (hän meni Viljonkkaa puun taakse piiloon)
- Laivojen uittaminen oli myös parasta

Iida-Elviiran mielestä:

- Hahmot olivat parasta, erityisesti Viljonkka
- Hattivatit ja Mörköluolat oli huikeita
- Muumitalon "tulet" oli jänniä

Itse tykkäsin ympärillä olevasta luonnosta ja "pitkospuista", joita pitkin oli helppo lasten kanssa kulkea metsässä paikasta toiseen. Muumimaailmassa saa yhdistettyä luontoretken ja teemapuiston.  Pidin myös siitä, että Muumimaailmassa kuuli ympärillään ihmisten puhuvan montaa eri murretta ja kieltä. Sekä mereltä kantautuva tuuli ja laivan sumutorvi tuo retkeen oman lisänsä. Paikan tutustumiseen riittää päiväkin, mutta Naantaliin kannattaa varata ehkä useampi päivä, koska kaunis kaupunki tarjoaa muutakin nähtävää. Meillä oli hotelli Turussa josta pääsee bussilla helposti Naantaliin noin 40 minuutissa ja bussiin mahtuu rattaat. Me käytimme siis ihan paikallisbussia, mutta menee Naantaliin Muumibussikin ja laiva Ukko Pekka. Me teimme siis päiväretken Turusta Naantaliin.

Iida-Elviiran arvosana ensimmäiselle kesälomaretkelle, eli Muumimaailmalle on: 10/10

Yhteistyössä Muumimaailman kanssa.

---------------------------------------------------------

Pictures are from our trip to Moominworld.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos <3