15.7.2015

Tuunattu keittiönpöytä // DIY Kitchen TableJoku joskus kysyi meidän keittiön pöydästä, että mistä se on ostettu. Meillä oli ennen semmoinen vanha 50/60 - luvun puinen pöytä jatkopaloilla. Se oli eriväristä puuta kuin kaikki muut huonekalut ja sen jalat oli hassussa paikassa, että tuolit oli vaikea laittaa sen alle saatika istua. Mutta sen verran se pöytä oli kaunis muotoilultaan, että se on edelleen varastossa ja odottaa jos sille jotakin vielä keksitään.

Haaveissa minulla oli Alvar Aallon Artekille suunnittelema pitkä valkoinen pöytä, mutta koska siihen ei ollut varaa piti keksiä joku muu pöytä sen haaveen tilalle. Jos minun isäni asuisi ihan naapurissa olisin ottanut tämän meidän yhteiseksi projektiksi, mutta koska hän asuu satojen kilometrien päässä, niin ei siitäkään apua ollut. Piti keksiä helppoa ja halpaa, koska ajatuksena oli että pöytä on tilapaisratkaisu kunnes Artekin auto kaartaa pihaan ja tuo minulle sen haaveideni pöydän, heh. 

Aikani googleteltua ja todettua, että ikilevy oli nyt tähän projektiin liian kallis tilasin pinnoitettua havuvaneria, jonka he puukeskuksessa leikkasivat haluamiini mittoihin ja toimittivat kotiin. Levy maksoi toimituskuluineen alle 100€. Tarkoituksena oli ostaa HAY:n pukkijalat, mutta koska yksi jalka maksoi enemmän kuin pöydänlevy ja koska pelkäsin kyllästyväni niihin tyydyin Ikean pukkijalkoihin jotka maksoivat 8€ kpl. Ajatuksena on, että jos joskus saan sen haaveideni keittiönpöydän tulee tästä työpöytä. 

Pöydän ympärillä olevat tuolit on dyykkauslöytöjä, ikean jakkaroita ja naapurilta saatu vanha pirtin penkki, jonka me koko perheen voimin hioimme ja maalasimme.

PS: Puukeskus on nykyisin Starkin omistuksessa, ja hintapolitiikka kuljetuksineen on luultavasti muuttunut jos haaveilet samanlaisesta ratkaisusta.

---------------------------------------------

I made my kitchen table from conifer plywood and table foods are from the Ikea.
2 kommenttia:

Kiitos <3