31.7.2015

Lasten kanssa Tampereella


Kysyttiin kesän alussa mitä lapset haluaisivat tehdä tai minne mennä kesällä, molemmat vastasivat että haluavat mennä Tampereelle. Ja ei ole varmaan kovin vaikeaa arvata, että minne he halusivat siellä mennä, Särkänniemeen tietysti. Ja siksipä en kieltäytynyt, kun Särkänniemi kutsui minut ja perheeni vierailulle. Kesäloma reissu nro 2. vei siis Tampereelle.

Keskiviikko aamuna suuntasimme junalla Tampereelle. Tampereella heitimme reput hotelliimme Scandic Tampere Stationiin Rautatieaseman viereen ja respasta saimme liput särkänniemen bussiin, joka lähti ihan hotellin vierestä. Kotoa Särkänniemen portille meni aikaa noin kolme tuntia, ja lapset eivät meinanneet pysyä pöksyissä.

Särkänniemi on,

Olavin mielestä:

-Poljettavat "luudat" ja merirosvolaiva olivat huikeita
-Tukkijoen liukumäki on pelottava ja siinä kastuu
-Siellä on paljon Angry Bird:sjä
-Koiramäen Drakula arvellutti

Iidan mielestä:

-Tukkijoki oli paras ja jännittävä.
-Kaikki oli vaan niin mahtavaa
-Koiramäen Drakulan linna oli huikea ja itse Drakula oli paras

Iida antoi Särkännimelle arvosanan: 100/10 (Kuulema pelkkä kymmenen ei riitä)

Särkänniemi on kiistatta Suomen suurin ja paras huvipuisto. Vaikka kotikaupunkimme Helsingin Lintsi on ihana, niin Särkänniemen tarjonta on huikean paljon isompi. Särkänniemeä oli jälleen uudistettu ja laitteet hiukan hakeneet uusia paikkoja, mutta onnistuneesti. Koiramäki on myös onnistuneesti kasvanut entisestään, sitten meidän viimekertaisen reissun. Jos perheessä on pienempiä lapsiä, suosittelen ottamaan elämyslipun, jotta pääsee myös Koiramäkeen. Sillä me yllätyimme positiivisesti: koiramäen rakennukset oli hienoja, näyttelijät hyviä ja koiramäessä on oiva tilaisuus vähän rauhoittua, syöttää pienimmät, että taas jaksaa. Ja Drakula oli huikea tyyppi, jota Olavi meni tietysti piiloon ( kuten Muumimaailman Viljonkkaa). 
Jos joka paikan aikoo huvipuistossa tutkia, ei yksi päivä ehkä riitä. Me emme ainakaan ehtineet joka paikkaan ja olimme kuitenkin Särkännimessä ihan sulkemisaikaan saakka. Itseä olisi vielä ainakin kiinnostanut Planetaario ja Näsinneula.

Olavi on kysynyt nyt joka päivä mennäänkö Tampereelle. Olavilla on jotenkin vaikea hahmottaa, että Tampere on eri kaupunki kuin Helsinki. Iida taas Olavin ikäisenä luuli joka kerta, kun poistuimme Helsingistä että olimme ulkomailla. Hän saattoi kaupassa kysyä käykö täällä eurot vai kruunut. Joka tapauksessa meillä oli nastaa, kiitos!

Yhteistyössä: Särkänniemi


<!-- TradeDoubler site verification 3820058178798863710 -->

3 kommenttia:

 1. Tampere on kiva kesälomakohde. Ensi kesänä meillä varmaan tuo Koiramäki ainakin.

  VastaaPoista
 2. Tampere on kiva kesälomakohde. Ensi kesänä meillä varmaan tuo Koiramäki ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Tampere on tosi kaunis ja myös viihtyisä. Tammerkosken vanhat tehdasrakennukset on niin upeita.

   Poista

Kiitos <3