6.6.2015

Muutama kuva keittiöstä ja mietteitä // Couple of pictures from my kitchen
Täällä on vietetty hiukan hiljaiseloa. Energia ei ole riittänyt blogiin asti, kun se on hädin tuskin riittänyt perheelleni. Kotityötkin on seisonut pari viikkoa kokonaan, pyykivuori on järkyttävän kokoinen muusta puhumattakaan. Ihana mieheni oli kuitenkin tänään siivonnut vähän ja tiskannut,  kun olin töissä. Hänkin on kuitenkin joutunut venymään pari viikkoa minun takia. Nämä blogin kuvatkin on otettu jo pari viikkoa sitten ja ei liity tähän pohdintaan millään tavalla.

Jaa, että mitä on tapahtunut. En tiedä uskallanko kertoa, kun tuntuu että jos kerron koko maailmalle mitä olen tehnyt viime viikot niin epäonnistun. Toisaalta instassa sen jo paljastin. Voi kääk. En ole kertonut oikeastaan kenellekkään, että hain Aalto yliopistoon Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun. Tein ennakkotehtävät ja vein ne paikan päälle suoraan. Katselin, kun opiskelijat rakensivat aulaan näyttelyä. Suljin silmäni ja kuvittelin itseni sinne, ojensin kuoren jollekkin naiselle ja poistuin paikalta. Toukokuussa tuli kutsu pääsykokeissiin joista jo olin todella onnellinen. Viime viikon sitten vietin päässykokeissa. Maanantaina ja tiistaina oli pääsykokeiden toinen osa, josta tehtiin karsinta ja keskiviikko aamuna pääsykokeissa jatkoi enää 37 ihmistä. Nimeni löytyi jatkavien listassa, itkin onnesta, koska pelkäsin epäonnistuneeni. Nyt ovat pääsykokeet takana kokonaan ja jälleen on se tunne, että epäonnistuin. En niinkään tehtävissä, mutta haastattelussa höpötin jotakin omituista ja olin kuin pikku tyttö. En saanut kerrottua itsestäni mitään tärkeää, millä voisi olla merkitystä. No, nyt odotellaan vastausta kuukauden verran. Katsotaan tuleeko postissa ohut vai paksu kirje. Ja miten kestän jos se on ohut kirje, ilmoitus hylkäämisestä. Tiedän, että saan olla itseeni tyytyväinen, kun pääsin kolmanteen vaiheeseen asti. Mutta jotenkin se ei lohduta jos en pääse kouluun.  Ja olen jo tuosta viikosta aivan puhki, jännittäminen otti koville, mutta olen tyytyväinen lähes kaikkiin tehtäviin jotka tein viikon aikana. Ja osa tietysti harmittaa, kun menin katsomaan mitä upeita luomuksia muut olivat tehneet. Paljon taitavia ihania ihmisiä oli pääsykokeissa mukana, ja toivon heille kaikille menetystä mitä he ikinä päätyvätkään tekemään. Ainakin tämä oli hieno kokemus.

Ai mitäkö hain opiskelemaan? Minulla oli kaksi vaihtoehtoa ylitse muiden, muotoilu ja sisustusarkkitehtuuri. Arvaatko kumpaan päädyin lopulta.

-------------------------------------

Here is some pictures from our kitchen.


14 kommenttia:

 1. mahtava juttu Piia, kävipä miten kävi. :) pidän peukut pystyssä, että tulisi se paras palkinto urakasta.

  VastaaPoista
 2. Nyt vaan peukut pystyssä että tulisi se paksu kirjekuori!!

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtavaa. Olet menestynyt hienosti jo nyt. Uskon sinuun ja paksuun kirjekuoreen :D

  Kiva tuo lehtiteline. Olisi kätevä eteiseen, niin saisi mainospostin heti pois silmistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan näin :)

   Lehtiteline on suomalainen Everyday Designin.

   Poista
 4. Hieno suoritus jo tuo hakeminen ja noin pitkälle pärjääminen! Just siivosin kotia, kun on ollut niin kiirettä, että kotityöt on aivan retuperällä. Teillä näyttää niin kodikkaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Kotityöt edelleen antaa odottaa itseään :)

   Poista
 5. Onpas jännittävää! Paksu kuori sieltä varmasti tipahtaa :) Tsemppiä odotteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Pitäisi vielä kolmisen viikkoa kestää.

   Poista
 6. Mä pidän sulle peukkuja <3

  Hienoa, että hait ja pärjäsit. Nyt pitää yrittää pitä pää kasassa kuukauden ajan.

  Mä vähän aavistan miltä susta tuntuu. Kävin vuosi sitten tekstiilisuunnittelun pääsykokeissa (muotoilija AMK) ja pääsin sekä aikuishaussa, että nuorisopuolelta pääsykokeisiin. Molemmista myös jatkoon. Kummastakaan en sisään. Silloin harmitti vietävästi, mutta nyt ymmärrän, että niin oli parempi. Ei mun olo vielä ole sellainen, että kiireisestä opiskelusta olisin selvinnyt, vaikka intoa oli. Toivon, että sulle kävi pääsykokeissa paremmin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää aika ajoin jännittää kovasti. 💚💚

   Poista
 7. Peukut on pystyssä. Ja hei, ostin sulle kirpparilta Arabian valkoisen kukkaruukun, siis jos vielä tarttet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, joo kelpaa!! Ne on ihan parhaita.Kiitos!

   Poista

Kiitos <3