24.3.2015

Päivän levy ja mietteitä
Kun elämässä on liikaa asioita joita pitää tehdä pois alta tai pitää tehdä päätöksiä, että saa tehtyä niitä asioita eteenpäin. Joka paikassa hoetaan, että pitää uskaltaa, uskaltaa astua pois omalta mukavuusalueelta. Niinhän se on, mutta vaikeinta on lähteminen. Sitten kun sen ensimmäisen askeleen on ottanut on seuraavan ottaminen jo helpompaa. 

Viime aikoina on tuntunut, että on liikaa näitä asioita, tekemättömiä juttuja ja päätöksiä. Tekisi mieli vetää peitto korviin ja antaa vaan asioiden olla niinkuin ne on. Tyytyä elämään niin kuin asiat ovat, tehdä työtä mikä ei millään tavalla ole intohimoni, ei edes kovin palkitseva. Tai sitten minun on vain jaksettava yrittää ja tehdä sille jotain. 

Opiskelen tällä hetkellä visuaalista markkinointia. Eli te jotka olette seuranneet minun tuskailua, siitä mikä minusta tulee "isona" on ottanut pienen askeleen eteenpäin. Tosin olen sen vuoksi myös työvoimapoliittisessa selvityksessä, että saanko ansiosidonnaisella opiskella. Mutta otin kuitenkin koulupaikan vastaan ja maksoin ensimmäiset koulumaksut. Nyt odottelen päätöstä työvoimapoliittisesta selvityksestä miten minun käy. Jos käy hyvin, niin alan etsimään työharjoittelupaikkoja itselleni. Listaahan olen jo tehnyt minne ja kenelle haluaisin harjoitteluun. Se sitten taas vaatii sitä uskaltamista, uskaltaa kysyä rohkeasti niitä paikkoja. Oman osaaamattomuuden ja riitämättömyyden tunne kun nousee pintaan, tai kielteisen vastauksen saaminen pelottaa. Siis yksinkertaisesti se pelottaa, että jotenkin epäonnistuu. Mutta ensimmäinen askel on otettu, se toinen ei ehkä ole enää niin vaikea. Aurinko paistaa ja tänään luotan itseeni, tästä tulee hyvä viikko.

Ps: Minun elämä on ollut hyvin musiikin täyteistä. Niin täyteistä, että on hetkiä kun en voi kotona kuunnella musiikkia ollenkaan. Hiljaisuus on parasta. Sitten se taas tulee, se musiikin himo. Kun se himo iskee tulee usein etsittyä levylautaselle jotakin uutta. Mutta viime aikoina olenkin päätynyt etsimään jotakin vanhaa, jopa niitä "puhki" soitettuja levyjä. Niitä levyjä joilla oli joskus suuri merkitys elämään. Enää se levy ei ehkä anna sitä samaa tunnetta kuin aikoinaan, mutta on ihanaa löytää ne tärkeät uudelleen.  Tämäkin levy kuulosti tänään todella hyvälle, ymmärään taas miksi kyseinen bändi oli minulle joskus se parhaista parhain.

-----------------------------------------

Some day dreaming and good music. 

8 kommenttia:

 1. Epäonnistumisen pelko estää monia asioita. Toisaalta jos ei uskalla ottaa riskiä epäonnistua, ei välttämättä saavuta sitä, minkä riskin ottamalla voisi saavuttaa. Onneksi esim. hankemaailmassa on jo osittain tunnistettu tämä ja ajatellaan, että epäonnistumisiakin tarvitaan, kun mennään eteenpäin ja kehitetään uutta.Tsemppiä siis!

  VastaaPoista
 2. Visuaalinen markkinointi kuulostaa hauskalta! Saako kysyä minkä tahon järjestämä koulutus se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä järjestetään muutamassakin paikassa. Itse opiskelen AJK, eli ammatillinen jatkokoulutus keskus :)

   Poista
 3. Olen itsekin opiskellut aikuisiällä uuden ammatin (sairaanhoitaja) ja tuskaillut sen kanssa miten vielä onnistun vaihtamaan ammatillisen identiteetin täysin uuteen. Mutta hyvin lopulta kävi. Moni ei uskalla muuttaa mitään elämässään, koska tuttu ja turvallinen vetää puoleensa. Hyvin sinun käy, uskon siihen täysin. Onnea opintoihin.
  Minullakin on aikoja että en halua kuunnella mitään. meidän vinyylit on kaapissa, eikä levysoitinta enää ole. hassua.

  VastaaPoista

Kiitos <3