1.3.2015

Kevät saapui VallilaanOtin nämä kuvat loppuviikosta omalta pihalta. Uskottava se on, että kevät yrittää saapua Helsinkiin jo helmikuun lopussa. Ehkä se ei kerro vallitsevasta ilmastonmuutoksesta hyvää, mutta kyllä se saa minut hurahtamaan kevääseen.

Syreeni tekee lehden silmuja ja kukkapenkeistä puskee kukkaa ylös. Lumi ja jää on lähes kokonaan hävinnyt. Toki tässä on vielä aikaa ottaa vastaan se takatalvi, mutta toivon että se ei nyt kuitenkaan tulisi. Ei ilman tosin ihan näin nopeasti tarvitsisi pohjoisessa lämmetä, ja mietinkin että montako prosenttia se napajäätikkö nyt sitten sulaa tämmöisenä keväänä.

Mutta lasten riemu on huikeaa. Tyttäreni luulee, että kesän synttäritkin saapuvat sitten aikaisemmin, kun kevät näin aikaisin tekee tuloaan. Kohta pihalla pääsee fillaroimaan ja potkulautailemaan, ja milloin saa ottaa ne terrassikalusteet esille. Heh, no ei kai nyt ihan vielä.

------------------------------------------

The Spring arrived to Helsinki quite early this year. These pictures are from my own yard. Usually this time of the year we still have a lot of snow. A part of me thinks that this early Spring is really nice, but the other part of me thinks that this is an astounding sign of the climate change - quite ambivalent thing. 

2 kommenttia:

  1. Oih! Ihania kevään merkkejä! Täälläpäin on vielä polviin asti lunta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on, täällä jo ekoja leskenlehtiä odotellaan 😂

      Poista

Kiitos <3