6.2.2015

Tampereella osa 2.


Tässä tulisi viimeiset kuvat Tampereen reissusta ja muutama kuva siitä mihin tuli hupiloitua rahani. Ensimmäiset kuvat on Super Mukavasta, tämäkin putiikki myy suomalaista muotoilua ja laatua. Valikoimiin kuuluu vaatteita, koruja, asusteita jne. Super Mukavan tuotteissa  korostuu mm. eettisyys ja korkea laatu. Iitun mielestä Super Mukavassa oli parhaat peilit ja magein lattia.
Tampereen lumisilla kaduilla käveltiin Radiokirpparille, Seele - putiikkiin ja ennen ravintolaa vielä ehdimme aivan ihanaan DOM DOM:iin. Tässä vaiheessa oli jo ihanuus ähky iskenyt, ettei oikein jaksanut innostua mistään enää. DOM DOM kuuluu samaan Tamperelaiseen kestävän kulutuksen, eettisten,  ja laadukkaiden design - tuotteitta tarjoavien putiikkien kirjoon kuin aikaisemmin mainitsemani paikat. 

Vierailu päätyi dinnerille MASU Asian Bistroon. Tässä vaiheessa Iitu alkoi olemaan jo väsynyt, nälkäinen, kiukkuinen ja kieroksilla putiikeissa nauttimistaan kekseistä. Joten tyttäreni ei suostunut maistelemaan uusia ihania makuja, joista itse kyllä nautin täysillä. Puikoilla syöminenkin sujui onnistuneesti, vaikken sitä juuri harrasta. Vanhasta tottumuksesta tulee aasialaisissa ravintoloissa yleensä pyydettyä haarukka. Voin suositella paikkaa lämpimästi, meidän valitsema menu oli ainakin täydellinen, ihania makuja juuri riittävästi. Ja aina on mukavaa kun on ravintola missä pystyy keskustelemaan normaalilla äänellä, eikä tarvitse huuttaa pöydän yli. Ja lopulta Iitukin sai omaa lempiruokaansa ennen kotimatkaa, mutta toisesta paikasta tosin.Tampere on aktiivinen Design - kaupunki. Vuonna 2010 Tampereelle perustettiin Design On Tampere yhdistys, jonka tarkoituksena on kehittää muotoilu - ja kaupunkikulttuuria Tampereella. Yhdistys mm. järjestää vuosittain kolme designtoria, julkaisee kaksi kertaa vuodessa kaupunkikulttuuri DOT-ilmaisjakelulehteä. DOT ry tuottaa myös joka vuosi Design on Tampere-kartan, jonka avulla löytää parhaimmat design liikkeet, suomalaiset suunnittelijat, kahvilat ja ravintolat Tampereella. Kaikki liikeet joissa vierailimme löytyvät tältä kartalta. Kartaa ja lehteä saa mm. näistä kyseisistä liikkeistä. No mitä ostin: Hay:n leikkuulaudan, villalankoja, kortteja ja Poola Kataryna - korvikset. Iitu löysi itselleen jonkun ompeleman ihanan pehmokisun. Ja kiitämme Syvältä Sannaa pisarakorviksista sekä Retromodernia Design Komitean leobardiprintistä, jotka nämä huomaavaiset naiset meille kaikille toi yllärinä.

Oli ilo tutustua:

Ja kiitos:

PS: One Man Band - putiikin facebook sivuilla voi voittaa ne ihanat MOIMOI:n korvikset. Kilpailu voimassa vielä tänään 6.2 lauantaina!!

------------------------------------

Here is rest of my Design Tampere tips from my visit in there.


7 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Kiva että saitte mieleisen printin. Nähdään Taas!

  VastaaPoista
 2. Hauska postaus, kivoja kuvia olet nappaillut! Kiitos vielä kun tulitte, olipa mukava tavata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Voi kääk, olin unohtanut laittaa siun blogin tuonne linkkeihin, nyt korjattu.

   Poista
 3. Aivan ihania juttuja olet kuvannut ja shoppaillut ja saanut :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä pitäisi Helsingissäkin olla tuollainen kartta ja yhtälainen innostus asialle !!

  Noi sun korvikset on kyllä ihan 10+

  VastaaPoista
 5. Kivoja hankintoja. Leikkuulaudan kuvio jäi mieleeni kummittelemaan. Mihinkähän tuota voisin käyttää?

  VastaaPoista

Kiitos <3