11.2.2015

Kesä ja puutarha / Summer and gardenKuvat:

1  2  3  4  5  6

Ihana aurinko paistaa jo toista päivää Helsingin taivaalla. Ja voitteko uskoa, mittarimme suorassa auringossa näyttää + 19 astetta!!! Kevät, onhan se nyt kevät? No ollaan toiverikkaita, mutta optimistisia, luultavasti se takatalvi sieltä vielä saapuu lumimyrskyineen. Mutta kesä tässä on eittämättä mielessä ja oma "patio", sekä piha. Rakastan laittaa pihaa ja kukkia, vaikken niistä ymmärrä tuon taivaallista. Viime kesän laatikkoviljelmämme sato oli muutama herne, mansikka, pari chiliä ja yksi kesäkurpitsa. Ei siis kovin omavaraista. Kaikki vihjeet otan mielelläni vastaan miten saadaan viljelmät kasvamaan ja ehkä jopa tuottamaan jokusen syötävän. Tomaattimme ei esimerkiksi edes kukkinut. 

Mutta haaveissa on patio jossa on paljon erilaisia vihreitä kasveja, suoria pitkiä kasveja, iso lehtisiä, siniseen taipuvia, viidakkomaisia jne. Sekaan pari mummokukkaa, yrttejä ja mansikoita, unohtamatta niitä muita epätoivoisia viljelmä yrityksiä. Keräsin pinterestistä itselleni inspiraatiokuvia, jotka nyt teillekkin jaan. Linkit löytyy tuolta numeroista. Nautitaan auringosta, jeee!

-----------------------------------------------

The sun is shining and summer is on my mind. Here are some inspirational pictures from pinterest for my little garden.

5 kommenttia:

 1. Blogissani olisi sinulle haaste: http://kotiaurorassa.blogspot.fi/2015/02/sohvapoyta-haaste.html

  VastaaPoista
 2. Meillä on nyt tässä uudessa kodissa kohtuullisen kokoinen piha ja kääk, en ole mikään viherpeukalo, mutta kummasti vaan kaikenlaiset puutarhajutut ovat alkaneet kiinnostaa. Kun vaan tietäisi mistä alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tämä on kasvanut vuosien saatossa. Alkoi muutamalla kukkasella parvekkeella ja sitten siitä. En vaan jaksaisi lukea noita puutarhakirjoja, että miten ne kasvit säilyvät hengissä. Voi kun olisi mummo vielä siinä kunnossa, että kertoisi oman puutarhansa salaisuudet :)

   Poista
 3. Ihania tunnelma kuvia. Kaikkienhan pitää alkaa jostain ja sitten huomaa että sinusta onkin kuoriutunut oikea viherpeukalo. Sellaisen vinkin annan että suosi suuria ruukkuja, tai ainakin minulla on niin aurinkoinen paikka ja kastelu unohtuu helposti, että suuri multatila antaa hieman anteeksi.

  VastaaPoista

Kiitos <3