8.2.2015

DIY Body Scrub


Lauantaisin meillä on saunavuoro, on ollut jo kuusi vuotta. Tuo viikon kruunaava juhlahetki on koko perheen yhteistä aikaa. Rentouttavaakin se on useimmiten, jos lapset eivät ramppaa saunaan ja ammeen väliä, tappele leluista, joku huuda pukukopista pyyhkimään tai aiheuta vaaratilanteita  lauteilla. 

Meidän taloyhtiön sauna sijaitsee toisella pihalla, ihanassa pienessä puurakennuksessa. Saunaan pakataan mukaan juotavaa, amme, leluja ja löylytuoksua. Joskus mukaan otetaan kynttilöitä ja saunotaan kynttilöiden valossa. Tavaksi minulle on tullut myös tehdä ruokakaapista löytyvistä aineista iho -ja hiushoitoja mukaan. Eilen mukaan saunaan lähti kahvista tehty vartalon kuorinta ja hiukan eri reseptillä tein myös kasvojen kuorinnan. Kun kuorinta seokseen lorauttaa reilusti öljyä ei tarvitse vartalon ihoa rasvata pariin päivään. Tai ei ainakaan minun, minun iho on todella kuiva.

Vartalon kuorinta:
(en mitannut aineksia, heitin mututuntumalla)

Kahvia
Merisuolaa
Iso loraus oliiviöljyä
Hunajaa
Appelsiinin kuorta

Kasvojen kuorinta:

Kahvia
Hunajaa
Oliiviöljyä
Appelsiinin kuorta

Vartalon kuorinta oli erittäin onnistunut ja ihosta tuli ihanan pehmeä ja kosteusvoidetta ei todella tarvinnut. Kasvojen kuorinta oli ehkä liian raju tuolla kahvilla. Ihoa kuoriessa se vähän kiristi, mutta jälkikäteen kasvojenkin iho tuntui hyvältä ja pehmeältä. Kahvissa on kuulema ihoa uudistavia vaikutuksia, selluliittiäkin sen sanotaan vähentävän. Mutta sitä en tiedä mitään, minun muhkurat pepussa ainakin ovat pysyneet. Ehkä sitä pitäisi käyttää useammin. Mutta kyllä tämmöisen kuorinnan jälkeen on ihana heittäytyä saunan lauteille makaamaan ja nostaa jalat kohti kattoa.

----------------------------------------

I made some body and face scrub from coffee. It felt good and after I used this scrub my skin felt soft and I didn't have to put any moisture. Coffee scrub for face might be too heavy if your skin of your face is very sensitive. Here is the recipe (I didn't measure the ingredients):

Body Scrub:

Coffee
Seasolt
Olive Oil
Honey
Orange's Apsis

Face Scrub:

Coffee
Honey
Olive Oil
Orange's Apsis

4 kommenttia:

 1. Ihanalta kuulostaa teidän saunahetket ja ihanat kuorinnatkin teit :)

  VastaaPoista
 2. Kuvailit siinä oikein osuvasti tämänkin perheen saunahetkiä :D Kuulostaa ihanalta tuo kuorinta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joo rentoutuminen on joskus haastavaa lasten kanssa ;)

   Poista

Kiitos <3