26.11.2014

Se joulukalenteri
Paketit korissa on tämän vuoden joulukalenteri. Päästin itseni siis tällä kertaa helpolla, ainakin viime vuoden origameihin verrattuna. Se viime vuoden kalenteri löytyy täältä.

Tämä joulukalenteri tulee kahdelle lapselle, kuusi vuotiaalle tytölle ja kolme vuotiaalle pojalle. Joku voi kauhistella, että lapseni saavat jo ennen joulua noin paljon leluja tms. Mutta tämä on pientä verrattuna jouluun. Jouluna on ihana toteuttaa lasten toiveita. Ja jouluna sitä muoviakin saa tulla paketeissa, niiden lahjojen lisäksi jotka enemmän miellyttää meitä vanhempia. Meillä lapset saavat esittää kolme toivetta jotka toteutetaan, ja lisäksi he saavat kirjoja, pelejä ja vaatteita ainakin. Minulla on ollut tapana myös ostaa jotakin pientä joulumyyjäisistä kotimaisilta käsityöläisiltä paketteihin. Sekä kirpputoreilta olen tehnyt jo löytöjä pukin konttiin, mm. ihana turkoosi rusettikäsilaukku löytyi tyttärelleni.  Myös lelulaatikoita tyhjennetään uusien lelujen alta ja vanhoja ehjiä leluja joilla ei enää leikitä ollaan viety hyväntekeväisyyteen joulun alla.

 Mutta siihen joulukalenteriin. Paketteihin sujahti mm. paljon suklaata, robotti maatuska osissa , pieniä leluja, koruja ja leikkitatuointeja. Jouduin myös käymään hätävarakarkkikaapilla (hätävarakarkkikaappi on tarkoitettu lasten lahjontaan ja kiristämiseen, sekä äidin ja isän salasyöpöttelyyn), kun muutama paketti jäi vaille yllätystä. Eli muutamaan pakettiin sujahti lisäksi tikkarit ja Puuha Pete namit. Viime vuoden kalenteriin laitoin suklaata, sukkia ja joulukuusen koristeita. Eli tällä kertaa ollaan enemmän turhakelinjalla. Numerotarrat paketteihin löytyi Tigerista.

Mitä muut ovat laittaneet itse tehtyihin kalentereihin tai joulusukkiin?

PS: Jääkaapinoveen laitetaan myös perinteinen kuvakalenteri. Nyt siinä ovessa on tyttäreni Iitun tekemä kalenteri jolla lasketaan päiviä siihen, kun saa avata ekan joulukalenterin luukun.

-------------------------

Now it's ready: our this year's advent calendar. I didn't have a time to make anything difficult or special. So I chose to do an easier version this time: 24 small packages in the basket.

7 kommenttia:

 1. Vähänkö olet ahkerasti puuhastellut kalanterin eteen. Me kannettiin ahkerasti valmiit, tylsät kaupankalenterit kotiin vaikka mahdollisuus ihanaan itsetäytettyynkin olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Me olimme myös ostamassa valmiita kalentereita, mutta tyttäreni pyysi, että tekisin itse, niin pakko oli :)

   Poista
 2. Tuo on niin ihana, olispa aikaa ja energiaa tehdä, mutta taitaa meilläkin jäädä kaupan kalenteriin tänä vuonna...

  VastaaPoista
 3. Kiva idea, tuttua paperia, just hain 2 rullaa :)

  VastaaPoista

Kiitos <3