9.10.2014

Syksyn viimeinen soppa ja roskisdyykkarin lautaset

Ihan omavaraisiksi ei päästy meidän tämän kesän laatikkoviljelmillä. Etanat söi suurimman osan kurpitsoista, kurkut paleltui, tomaatti ei kukkinut, mutta jokunen herne, mansikka, chili ja peruna sentään saatiin lautaselle. Pari viikkoa sitten poimittiin viimeinen kurpitsa ja chili pihamaalta ja tehtiin niistä kasvissosekeittoa. No ei se keitto ihan pelkästä chilistä ja kesä kurpitsasta valmistunut, mutta olihan se silti hienoa, vähän kuin omasta maasta. 

Päiväkin sattui olemaan syksyn viimeisiä lämpimiä päiviä. Lautaset saattoi kantaa puutarhaan ja syödä ulkona. Lautaset on muuten jätelavalta dyykatut ihanuudet. Kuusi matalaa ja neljä syvää lautasta sain pelastettua muut olivat sirpaleina. 

Tänään on puutarhakalusteet pakattu varastoon ja laatikot tyhjennetty mullasta. Vielä pitää miettiä miten saadaan laatikkomansikat pelastettua ensi vuoteen. Vissiin ne pitäisi kaivaa maahan, mutta se ei ole vaihtoehto tässä tapauksessa. Olen miettinyt juuttisäkkiä johon ympärille laittaisi hiekkaa ja sitten lunta. Muuten talvi saa tulla, tai no joulua tässä jo odotellaan.

6 kommenttia:

 1. Kiva blogi ja oooh, mikä koti!!! Jään ehdottomasti lukijaksi ja olisi ihanaa nähdä lisää kuvia kodistanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, laitetaan pian kuvia lisää :)

   Poista
 2. Vau. Tositosi kaunis roskisdyykkays. Mä en kyllä ymmärrä mitä ihmisillä liikkuu päässä heittäessään ehjiä astioita roskalavalle! Voiko olla mahdollista,että joku on tietämätön sellaisesta ilmiöstä,kuin kierrätys?

  Ihanan näköinen talo. Kyllä tekisi mieli kurkistaa vähän sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nämä lautaset pelastin kuolinpesän roskalavalta. Työmiehet vain tyhjensivät asuntoa ja heittelivät kaiken rikki lavalle :(

   Laittelen pikku hiljaa kuvia myös meidän sisältä :) Tuolla aijemmassa "postauksessa" näkyykin jo meidän eteinen ja vähän olohuonetta.

   Poista
 3. Oon onnellinen sun puolesta, että löysit noin kauniit, mutta melkein pistää vihaksi, käytttökelpoisen tavaran pois heittäminen. Kyllä varmasti joku tarvitseva hakisi pois, jos ei rikottaisi. Pitäisi olla laitonta tuollainen tyhjennys :(

  VastaaPoista

Kiitos <3