12.10.2014

Ruskaretki keskuspuiston laitaa pitkin Haltialaan
Lauantaina lähdettiin koko perhe, sekä kummitäti Iidan toivomalle ruskaretkelle keskuspuistoon. Vähän kyseltiin ja mietittiin etukäteen mihinkä olisi kiva mennä lasten kanssa, keskuspuisto on kuitenkin aika iso paikka. Me päädyttiin matkaamaan bussin 66A päättärille Paloheinään, josta vierestä alkoi keskuspuiston yksi laita metsäpolkuineen. Kummitäti osasi kertoa, että samasta paikasta lähtee hyvät hiihtoladut talvella, tiedoksi vain kaikille Helsingissä asuville hiihdosta kiinnostuneille. Polut oli leveitä sekä valaistuja, hyvin pääsi rattailla moneen paikkaan ja paljon ihmisiä kulki metsässä polkupyörillä. Iida kulki paljon polkujen vieressä metsässä tutkimassa ja tekemässä löytöjä, kuten käpyjä tms.

Kuljimme metsässä noin 3 km matkan Haltialan kotieläintilalle. Paikka on ihan mahtava. Peltojen ympäröimä maatila, jossa pääsee ihastelemaan eläimiä, nauttimaan pullaa kahvilaan tai vaikka grillaamaan omia eväitä. Lisäksi kesällä Haltialassa pääsee poimimaan niityltä kukkia tai herneitä. Tällä kertaa meitä onnisti, koska Haltialan pihalla oli sattumalta poniratsastusta ja kärryajelua. Onneksi taskussa oli sen verran käteistä, että pääsimme hepan kyytiin kärryajelulle koko porukka. Lapsilla oli kuulema kiva päivä, eli oikein onnistunut ruskaretki. Voin lämpimästi suositella samaa ruskaretkireittiä muillekkin lapsiperheille tai pelkkää vierailua Haltialan tilalla.

PS: Kotipihassa huomattiin, etten taas itse ollut yhdessäkään kuvassa ja mies nappasi minustakin muutaman kuvan oman pihan lehtikasassa.
2 kommenttia:

  1. Ihana retki ollut teillä, ja hauskoja nuo viimeiset kuvat! :) Hyvä, että korjasitte tilanteen ja räpsäsitte muutaman kuvan sinustakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein huomaan, että jään sinne kameran toiselle puolelle helposti. Pitää yrittää muistaa antaa kameraa vaikka Iidalle välillä :)

      Poista

Kiitos <3