29.9.2014

Roskisdyykkarin päiväkirja osa 1. vanerilaatikkoOnko mitään parempaa kuin loisto löytö roskiksesta. Ihmiset heittää pois uskomattomia tavaroita. Yleensä toimistot, järjestöt ja kuolinpesät viskaa roskalavoille käyttökelpoista tavaraa ja jopa aarteita. Toki ihan tavallisista kodeistakin roskikseen päätyy hyvää tavaraa, joka kelpaisi esim. hyväntekeväisyyskirpputoreille ja ne jopa hakisi tavarat kotoa. Ihan vasta sai lukea lehdestä kuinka Helsingin verotoimisto muutti ja uusi sistustustaan. Joten vanhat Alvar Aallon suunnittelemat huonekalut päätyi roskalavoille rikottuna. Onneksi paikalle osui huikan huonekaluista perillä oleva nainen, joka keskeytti remonttimiesten puuhat. Nainen sai näin itselleen uusia huonekaluja, mm. alkuperäisiä Aalto jakkaroita. Olisi kelvannut minullekkin. Ja eräs ystäväni löysi jätelavalta Eero Aarnion pallotuolin. Sisus oli pilalla, mutta helppo korjata. Huh, ihan näin mahtavia aarteita ei minulle ole vastaan jätelavoja dyykatessa tullut, mutta jotakin pientä kuitenkin. 

Viimeksi dyykkasin ystäväni kanssa kuolinpesäjätelavaa. Kaikki huonekalut oli rikottu lavalle, mutta pelastin aivan ihania valkoisia vanhoja ruotsalaisia posliinilautasia. Sitten olen dyykannut tuoleja, yhden senkin, lamppuja, marimekon kankaita, ompelukoneen jne. Kankaita yms. ei enää oikein uskalla ottaa, kun kaikenlaisista ötököistä saanut viime aikoina lukea. Marikankaat jotka joskus löysin pesin heti 90 asteessa ihan varmuuden vuoksi.

Tämän kuvissa olevan vaneerilaatikon on dyykannut mieheni. Niitä oli roskalavalla kaksi, mutta hän ei saanut tuotua jalan kuin yhden. Ja tätä ollaan välillä harmiteltu, koska laatikko on ihana ja todella kätevä. Pyörät alla ja siihen mahtuu tosi paljon tavaraa. Onko muut tehnyt dyykkauslöytöjä?

12 kommenttia:

 1. Oikein jähmetyin kun katsoin tuota alempaa kuvaa. Hylly, nappulat, pikku maljakko, tuo valosarja, matto ja lipasto ja kortit seinällä. Kaikki niin ihania, ja osa löytyy meiltäkin!

  VastaaPoista
 2. hieno laatikko. :) itse en ole kovin paljoa roskiksesta löytänyt tavaraa, vaikka roskalavat tulee toki vilkaistua läpi ohi kulkiessa. edellisessä kämpässä putkiremontin tieltä tyhjennettiin kellarit parille lavalle, sieltä moni naapuri kävi hakemassa fillarit itselleen, minä sain paljon maalauspohjia. itse vuorostaan jätin muutossa hirveän määrän tavaraa roskakatokseen, kun pakkaaminen oli taas vaihteeksi jäänyt viime tippaan... harmittaa vähän vieläkin, toivottavasti löysivät uudet kodit.

  ihan mahtava matto! mistä tuo on peräisin? olen nyt yrittänyt meille uutta löytää, kun vanha hyvä oli ilmeisesti ullakolla kerännyt itseensä sellaiset määrät jotain allergisoivaa, että se piti heittää menemään aikamme molemmat podettuamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut pieni onnenkantamoinen kun olen dyykannut pari huonekalua jotka ovat edelleen käytössä. Välillä harmittaa, kun ei ole jaksanut ottaa jotakin heti mukaan ja kun palaa takaisin, niin johan löytö on hävinnyt.

   Matto on Elloksen puuvillamatto. Tosi kevyt ja mahtuu koneeseen. Pysyy ylltättävän hyvin paikoillaan liukuesteellä vaikka on niin kevyt. Elloksella ja Kodin 1 on ollut ihan kivoja edullisia mattoja. Minäkin haluaisin talveksi tuon maton päälle/viereen jonkun lämpöisemmän maton.

   Poista
 3. Ihastuttavan ihana kuva teiltä. Voi, kun täällä päin olisi lavoja pengottavana, harvemmin on esimerkiksi keskustan tuntumassa mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo ei jyväskylässäkään asuessani roskalavoja juuri näkynyt, ja ihan maalla ei varmaan ollenkaan. Helsingissä olen kyllä sitten päässyt dyykkaamaan useammin. Usein lavat on täynnä teollisuuspölyä ym. mutta välillä tekee joitakin löytöjä.

   Poista
 4. Upeita löytöjä!

  Me ei olla tehty roskalavalöytöjä laisinkaan. Janne kyllä jäisi mielellään useamminkin kaivelemaan, mutta mä olen jotenkin huono siinä. Täytyy myöntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei aina jaksa. Sitten, kun löytää jotakin jaksaa taas innokkaasti etsiä lisää. Mutta useinmiten sitä ei löydä mitään järkevää :) Välillä kuitenkin.

   Poista
  2. Aina ei kyllä jaksa. Tulee kurkistettua lavalle, ja todettua että plääh. Enkä todellakaan hirmu usein löydä mitään, mutta välillä kuitenkin.

   Poista
 5. Roskalavalöydöt antavat odottaa itseään. Ehkä tämä kaupunki on väärä sellaisiin. Tai sitten minua ei vaan lykästä. Hieno löytö kuitenkin, olen iloinen puolestasi :D

  VastaaPoista
 6. Hienoja löytöjä! En ole oikein ottanut roskalavoja asiakseni, vaikka kyllä vilkaisen ohikulkiessani sisuksiin. Tähän mennessä ei ole mitään huippulöytöjä tullut vastaan. Mutta on niistä löydöistä kyllä hauska kuulla ja nähdä kuvia :)

  VastaaPoista
 7. Tosi hyviä löytöjä olet tehnyt. Itsekkin löytänyt ainakin muutaman tuolin ja yhden lampun ennen kaatikselle päätymistä :)

  VastaaPoista

Kiitos <3